2011. április 17., vasárnap

Moravánszky Ákos: A stílus - Jelenlegi ára: 2 295 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A stílusA könyv listaára: 2800 Ft. Leírás:
Az ötkötetesre tervezett építészetelméleti sorozat középső darabjának összeállítói, szerkesztői a monumentalitás (200610082) és a tér (200722122) fogalmának bejárása után a stílus kérdését helyezik vizsgálódásaik homlokterébe a modern építészet formateremtő alkotóinak segítségével. A tanulmánygyűjtemény huszonöt írása időrendben követi egymást, első szerzője, Gottfried Semper német építész és teoretikus munkássága még a 19. századba nyúlik, az utolsó, Sanford Kwinter amerikai építészetteoretikus pedig már a 20. század derekán született. A válogatásba bekerült forrásszövegeket a szerzőket bemutató és írásaik lényeges pontjait kiemelő, rövid bevezető előzi meg. A szép kiállítású kötet fekete-fehér képanyaga egyrészt az esszékhez eredetileg hozzátartozó ábrákból, másrészt a szerkesztők saját fotóiból áll. A sorozat eddigi szellemi merítését követve szerzők között nemcsak építész, belsőépítész, várostervező, építészet- és művészetkritikus, -történész és -teoretikus található, hanem szobrász, képzőművész, író, filozófus, szociológus, sőt államhivatalnok is. A várhatóan elsősorban szakmabéli olvasók olyan neves művészektől kapnak útmutatást, mint Otto Wagner, vagy Le Corbusier. Az antológia így nem az építészeti stílusokról, keletkezésükről és jellemzőikről szól, hanem szélesebb perspektívából közelíti meg a stílus problémáját. Végigkövethető a fogalom értelmezésének változása a 20. század folyamán. Vajon következmény-e a stílus, a történelem, a korszellem kényszerítő erejének a kifejeződése, vagy az építőművész kreatív, alkotó szellemének, fantáziájának a terméke, amely képes akár a korszellem ellenében is alapvetően új, egységes formarendszert kialakítani? Ezek a kérdések a 20. század elején a modern építészet áttörése előtt, majd krízise során, a posztmodern építészettel váltak újra időszerűvé. (... ) - vetik fel az előszóban a sorozatszerkesztők, Moravánszky Ákos és M. Gyöngy Katalin. ISBN: 978-963-9535-93-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 295 Ft

Az aukció vége: 2011-04-20 04:45
. Moravánszky Ákos: A stílus - Jelenlegi ára: 2 295 Ft

Fontos